Kända reklamlåtar

 

Genom åren har svensk TV-reklam varit fylld med en rad minnesvärda reklamlåtar som har satt sig djupt i våra sinnen. Klingande melodier och fängslande refränger har inte bara marknadsfört olika produkter utan också blivit en del av vår popkultur. Vi har grävt fram våra absoluta favoriter från sajten och samlat dem här!

 

Volvo: Oh Laura – Release Me

 

Volvo använde låten "Release Me" framförd av Oh Laura i en minnesvärd reklamkampanj och gjorde sångerska Frida Öhrn till en folkkär artist.

Sony: José González – Heartbeats

 

Sony skapade en ikonisk reklam med låten "Heartbeats" av José González där studsbollar färdas ner för San Franciscsos gator.

Pripps Blå: Tommy Nilsson – Dina färger var blå

 

Pripps Blå gjorde intryck med låten "Dina färger var blå" av Tommy Nilsson och bilden av en klassisk svensk sommardag till havs.

Volvo: Mando Diao – Strövtåg i hembygden

 

Volvo använde "Strövtåg i hembygden" av Mando Diao för att betona den svenska identiteten och landskapet i sina reklamer.

SJ: Veronica Maggio – Nu stannar vi på marken

 

"Nu stannar vi på marken" av Veronica Maggio är en cover på "Ny lyfter vi från marken" och betonade bekvämligheten och upplevelsen av att resa med tåg. 

Fritidsresor: Billy Paul – Your Song

 

Fritidsresor/TUI har länge använt Billy Pauls' fantastiska cover på Elton John's Your Song i sina reklamfilmer.

Björn Borg: Ane Brun – True Colors

 

Ane Brun's version av Cyndi Lauper's "True Colors" toppade försäljningslistorna när den medverkade i en populär reklam för Björn Borg.

Volvo: Amanda Bergman – Vintersaga

 

En hyllning till Sverige när det är som kärvast. En vacker tolkning av Ted Ströms klassiska låt.

 

 

Mer musik i arkivet!

 

Reklammusik.se uppdateras dagligen med ny reklamfilmer och låtar! Kika gärna runt på hemsidan och kom tillbaka nästa gång du undrar vad en reklamlåt heter!

Gilla oss på Facebook: https://www.facebook.com/reklammusik 

ANNONS: